architecture portfolio
Picture3.jpg

Shanghai Mixed use

mixed use development near Changfeng park

 

ONG&ONG

Location: Shanghai, China

Year: 2014 – 2015

Status: construction documentation

Project size: 130,000m2

Role: Design manager, project architect

001.jpg
 The main concept of the mall design are interlocking boxes, each one with some special component, reminiscent of the intricately designed jewelry boxes. Their distinct volumes are also outlining different functions – entrance, skylight or anchor shop thus making it easier to navigate the long commercial frontage.  While each volume exudes an individual character in terms of transparency, detail & material, they are juxtaposed to define the mall in a holistic & dynamic fashion.

The main concept of the mall design are interlocking boxes, each one with some special component, reminiscent of the intricately designed jewelry boxes. Their distinct volumes are also outlining different functions – entrance, skylight or anchor shop thus making it easier to navigate the long commercial frontage.  While each volume exudes an individual character in terms of transparency, detail & material, they are juxtaposed to define the mall in a holistic & dynamic fashion.

diagram boxes.jpg
f2nk01-1(dc) .jpg
masterplan revision1.jpg
    Balconies that complement f&b zones on each floor allow for the fashionable al fresco dining and outdoorsy experience that culminates with the 3f rooftop garden where the space opens up to potentially host events and exhibitions at times or just serve as a relaxing garden overlooking the neighbouring Changfeng park .

 

Balconies that complement f&b zones on each floor allow for the fashionable al fresco dining and outdoorsy experience that culminates with the 3f rooftop garden where the space opens up to potentially host events and exhibitions at times or just serve as a relaxing garden overlooking the neighbouring Changfeng park .

GOLDEN BOX 1 2 3H.jpg
nkyj-0924 副本.jpg
TERRACOTTA BOX1.jpg
Picture2.jpg
Picture1.jpg
  The 21-storey Office Tower is a Grade A office tower that has attained the local Green Building 2 Star award.  It comprises of a double-heighted lobby with 17 upper floors of leasable office space and a 2-storey clubhouse at its uppermost floors. The tower continues the concept of interlocked boxes only their material and detail treatment here are made to suit the more corporate image and more grand scale of the entrances and encompassing landscape.     An F&B village situated on the compound north of the office tower comprising of four 2-storeyed buildings complements the office & its workers as well as attracts users from the surroundings into the Mall via a retail based sunken plaza. The simple volumes are organized to create rich spatial experiences where the negative space – the “leftover” space between the buildings takes over the role of providing the unique experience and identity. This is emphasized even more with the landscape that occupies this negative space and differentiates its small plazas and ambiences.

The 21-storey Office Tower is a Grade A office tower that has attained the local Green Building 2 Star award.  It comprises of a double-heighted lobby with 17 upper floors of leasable office space and a 2-storey clubhouse at its uppermost floors. The tower continues the concept of interlocked boxes only their material and detail treatment here are made to suit the more corporate image and more grand scale of the entrances and encompassing landscape.

An F&B village situated on the compound north of the office tower comprising of four 2-storeyed buildings complements the office & its workers as well as attracts users from the surroundings into the Mall via a retail based sunken plaza. The simple volumes are organized to create rich spatial experiences where the negative space – the “leftover” space between the buildings takes over the role of providing the unique experience and identity. This is emphasized even more with the landscape that occupies this negative space and differentiates its small plazas and ambiences.

Picture13.jpg